Ja fa mesos vam presentar el calendari de la Xallenger BTT Terres de l’Ebre 2023 en el que hi havia 6 curses puntuables i una invitada. Un calendari que ha anat canviant per diversos motius a mesura que avançava l’any.

Al març va començar la Xallenger, com ja és tradició, la Transrabosenca de la Torre de l’Espanyol, al maig va ser el torn de la Garnatxa Bike Race de Gandesa que s’estrenava a la Xallenger, al juny es va fer la Mascarats Bike Race de La Sénia que va ser cursa invitada, el mes de juliol es va córrer la BTT L’Auberge de Benissanet, la Marxa BTT Bandolers de La Ràpita es va haver de cancel·lar per les destrosses fetes pels aiguats de només una setmana abans a gran part del recorregut, al setembre s’havia de fer l’Emburgada Bike Race del Perelló, però es va traslladar a finals d’octubre, i a principi d’octubre es va fer el Duextrem BTT Amposta.

Amb les finalment 5 proves puntuables de la Xallenger BTT Terres de l’Ebre 2023, hem tingut la participació de 1.400 bikers entre les 3 modalitats, dels quals 67 han estat finishers (han fet totes les curses); així a XC-Rally, 840 participants; a XC-Sprint hem tingut 457 inscripcions; i amb ebike han hi hagut 138 participants.

Amb la classificació final de XC-Rally el guanyador de la Xallenger BTT Terres de l’Ebre 2023 ha estat Miquel Escolà Piñol (Team Volata Bike Store) amb un total de 4.176 punts, seguit per Oriol Gómez Izquierdo (Fàbregues Team) amb 4.000 punts i Pedro Querol Urquizu (C.C. Maikbike Vinaròs) amb 3.520 punts. En dones XC-Rally la guanyadora ha estat Cinta Bedós Pino (OR Bikes Team) amb 4.710 punts, la segona ha estat Bàrbara López Antó (Mega Bici) amb 4.266 punts i la tercera Ariadna Figueres Pastó (Fàbregues Team) amb 4.156 punts.

En XC-Sprint, en homes el gunyador absolut ha estat Carlos Franquet Bonet (Cicla Priorat BTT) amb 4.496 punts, seguit per Josep Puig Ulldemolins (Team Electro Hiper Europa) amb 3.700 punts i Josep Muntané Piqué (Cicla Priorat BTT) amb 3.696 punts. En categoria femenina de XC-Sprint la guanyadora ha estat Anna Estivill Estivill (BTTorre Transrabosenca) amb 4.596 punts, seguida per Jennifer Alifonso Pla (Drago Bikes) amb 3.906 punts i Anna Margalef Pallarés (Fàbregues Team) amb 3.528 punts.

En Ebike, que només ha comptat amb participació masculina, el guanyador ha estat Carlos Ripollés Parisi (CC Bike Race Reus) amb una puntuació de 4.750, seguit per Rafael Orellana Loaiza (Maxi Bike) amb 4.080 punts i Joaquín Arin Piñana (independent) amb un total de 3.368 punts.

Pel que fa a la classificació per clubs, en homes el guanyador ha estat OR Bikes Team amb 17.030 punts, seguit pel Fàbregues Team amb 16.603 punts i Montbike Amposta amb 15.710 punts. En dones, l’equip guanyador ha estat el Fàbregues Team amb 11.889 punts, en segona posició ha quedat Mega Bici amb 5.946 punts i el tercer equip ha estat OR Bikes Team amb 5.500 punts. En participació el guanyador ha estat el Fàbregues Team amb un total de 62 punts, seguit per Montbike Amposta amb 59 punts i OR Bikes Team amb 58 punts.

Podeu consultar totes les classificacions de la Xallenger BTT Terres de l’Ebre 2023.

Amb la realització de totes les curses, encara no finalitzada la temporada 2023 perquè encara queda fer l’acte de cloenda de la Xallenger BTT Terres de l’Ebre 2023, la data i lloc del qual s’anunciarà pròximament. En aquest acte serà on es farà entrega dels guardons als guanyadors absoluts, als de les diferents categories d’edat i als finishers.